Bijeenkomst maandag 5 november 2018

Hoe maak je een profiel van individuele en organisatorische creativiteit?

Op maandag 5 november 2018 organiseert O2C2 een zeer boeiende bijeenkomst voor iedereen met interesse in het identificeren van individuele en organisatorische creatieve verschillen. Mis het niet als u meer wilt weten over creatief profileren.

Plaats: Novotel Brussels City Center, Zwarte Lieve Vrouwestraat 32, 1000 Brussel

Tijdstip: Maandag 5 november, 18.00 – 20.00

Deelname is gratis.  Inschrijven is wel vereist. Klik hier om u in te schrijven:

Informatie over deze bijeenkomst

Innoveren is zo veel meer dan ideeën genereren.  Het vraagt onder meer:

  • Een goede en creatieve analyse van je probleemgebied
  • Het verbeteren of vernieuwen van het bestaande
  • Een actieplan om dit alles succesvol uit te voeren.
  • Een flinke portie creativiteit om dit alles tot een goed einde te brengen.

Heel wat creativiteitsinspanningen benadrukken het belang van creatieve denktechnieken om tot innovatie te komen. De belangrijkste focus hierin zijn de divergente technieken om “buiten de box” te denken en zo nieuwe en bij voorkeur “wilde” ideeën te vinden.

Men gaat echter voorbij aan twee belangrijke elementen:

A: De individuele verschillen

B: De context waarin men functioneert.

Individuele verschillen

Inzicht in de individuele verschillen op het gebied van probleem oplossen helpt je te begrijpen waarom iemand een voorkeur heeft om zijn of haar creativiteit te uiten. Het helpt je verder om de voorkeuren voor bepaalde creatieve denkinstrumenten in een breder kader te plaatsen en te begrijpen.

Om tot echte innovatie te komen heb je de brede waaier aan probleem oplossing voorkeuren nodig. Je kan dus via profiling (het opbouwen van een profiel) je innovatieteam samenstellen op basis van de beoogde doelstelling.

Context

Ook de organisatieomgeving waarin een mogelijk innovatieteam werkzaam zal zijn, is van uitermate groot belang. Is er wel voldoende zuurstof aanwezig om innovatief aan de slag te gaan? Wat zijn de elementen van een creatief organisatieklimaat en wat is de rol van leiderschap in dit alles?

Wilt u het fijne weten van creative profiling op zowel persoonlijk als organisatorisch gebied en hoe u dit kan doen, schrijf dan in voor dit seminarie.

Sprekers

Dr. Scott G. Isaksen, President – The Creative Problem Solving Group, Professor – BI – Norwegian Business School

Luc De Schryver, director o2c2 Consulting

Plaats: Novotel Brussels City Center, Zwarte Lieve Vrouwestraat 32, 1000 Brussel

Tijdstip: Maandag 5 november, 18.00 – 20.00

Deelname is gratis.  Inschrijven is nodig. De plaatsen zijn immers beperkt.Dr. Scott Isaksen is de oprichter van de Creative Problem Solving Group, Inc en Professor Leadership and Organizational Behaviour aan de BI Norwegian Business School.  Scott publiceerde meer dan 200 artikelen, hoofdstukken en boeken rond cognitieve stijlen, het klimaat voor creativiteit en innovatie en Creatief Probleemoplossen (CPS).

Luc De Schryver startte zijn “Creative Leadership traject” in 1990 aan De Universiteit van Buffalo waar hij twee jaar later de Master of Creativity and Innovation behaalde.  Sindsdien werkt hij samen met CPSB, een spin-off dat wordt geleid door Prof. Dr. Scott Isaksen. Hij is gecertificeerd ICP trainer, en is tevens geaccrediteerd om professionals op te leiden tot gecertificeerde VIEW en SOQ gebruikers.

Aankomende opleidingen en certificatie cursussen

VIEW Certificatie: Vrijdag 23 november 2018.

Opleiding creatief leiderschap: Brussel, 5-7 December 2018

By | 2018-10-09T07:54:14+00:00 oktober 2nd, 2018|Geen onderdeel van een categorie|0 Comments

Leave A Comment